TV Stern / Patrick Duffy

23.04.2014 23:17

TV Stern / Patrick Duffy
Z německého archívu

Také v Německu byl seriál Dallas na začátku 90. let něčím, co bylo věčným tématem rozhovorů, i když možná televizní šok nebyl tak převratný jako u nás. Kromě „Džejára“ byl výraznou postavou také Bobby Ewing, jehož ztvárnil Patrick Duffy. Článek o herci s fotografií na titulní straně byl v čísle TV Magazinu 27. března 1991 (14/1991) s vtipným názvem „Dallas über alles“.

Na otázku, jak ho baví hrát už třináctý rok tutéž docela nudnou roli, nejdříve Patrick Duffy výrazně zívne s komentářem „Stačí ta odpověď“, vzápětí ale dodá, že je za tu roli vděčný a že je spokojen. Bodejť by nebyl, 75 tisíc dolarů za jeden díl je honorář, o kterém může snít jen pět procent hollywoodských herců. Když chtěl po několika letech vystoupit, zjistil, že pořádnou roli nedostane. Hollywood mu to dal dost drsně najevo. Scénáristé museli tedy vymyslet, jak oživit už mrtvou („mausetot“, mrtvý jako myš, pěkné přirovnání v německém slovníku) postavu. Přišli na to, že se to Pam všechno jen zdá. Dnes může, podobně jako jen  Larry Hagman, zastoupit režiséra. Honorář mu po návratu zvedli o 35 000 za každý týden.

Duffy si vzal bývalou baletku Carlyl, je s ní 19 let ženatý a má s ní dvě děti, Patricka a Conora. Drží je zkrátka, oba jsou nejlepšími žáky ve třídě. Rodina praktikuje buddhismus. Duffyho rodiče byli zastřeleni v roce 1986 v jejich restauraci mladistvými lupiči.

Jak vidí Dallas v budoucnosti? Byl to prototypický seriál osmdesátých let. Olejářský boom, milionáři, Reaganova éra. To už se k devadesátým létům nehodí. Řada věcí se musí změnit.

https://de.wikipedia.org/wiki/Patrick_Duffy
https://cs.wikipedia.org/wiki/Patrick_Duffy (česky)
Dallas měl 357 dílů, v roce 2012 byl pokus po dvaceti letech se k němu vrátit.

https://de.wikipedia.org/wiki/Dallas_%28Fernsehserie,_1978%29
https://de.wikipedia.org/wiki/Dallas_%28Fernsehserie,_2012%29
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dallas_%28seri%C3%A1l,_1978%29 (česky)

Zpět