Kylie Minogue / Can´t Get You Out of My Head

04.05.2017 18:26

Kylie Minogue / Can´t Get You Out of My Head
aktuální hudební scéna

Rovnou říkám, že tohle není můj šálek čaje.  Jednoduchý popěvek přezdívaný The La La Song (H. Dědek v Instinktu, z jeho článku i řada dalších informací) „se stala nicméně nejhranější skladbou nejen roku 2001, ale celé první dekády 21. století, když za sebou nechala i hit Toxic od Britney Spears (obě písně mají stejnou autorku, Cathy Dennisovou). Už snad abych ani nezmiňoval všechny první příčky na žebříčcích řady zemí po celém světě (více než 13 zemí, mj. i Nový Zéland, Austrálie, Irsko, samozřejmě V. Británie, Francie, Německo).

Člověk si musí položit otázku, co je v základě onoho úspěchu – interpretka (např. dlouhodobé působení v TV seriálech Sullivans n. Přátelé), autorka songu, prostota stylu či opravdu něco z neotřelosti, štěstí etc. Neumím na to odpovědět. V každém případě je tu historie Cathy Dennisové, kterou objevil britský hudební a televizní producent Simon Fuller, manažer Spicy Girls, další úspěšné formace. Pro ně Dennisová napsala hit Bumper to Bumper, úspěšný byl i její hit I Kissed a Girl v interpretaci Katy Perryové.

Pak tu je historie samotné písničky. Spolupráce s písničkářem Robem Davisem. Hotová byla za necelé tři hodiny (pravda, taky co by na ní vlastně dělali). Simon Fuller, který ji zamýšlel pro skupinu S Club 7, ji nakonec odmítl, následovala i další odmítnutí. Než se Rob Davis potkal s Jamiem Nelsonem, producentem Kylie Minogue.

A pak je otázka vlastní kvality. V Dědkově článku jsem zaznamenal formulaci „tanečně hypnotická píseň“. Je ovšem pravda, že to, že by se líbila každému, není úplně samozřejmé. Přítel Kylie Minoque, herec Rupert Penry-Jones jí řekl svůj názor – a dostal kopačky.

Dance pop song australské zpěvačky vyšel na jejím osmém albu Fever (2001) a zároveň byl první singlem z alba. A je hodnocený jako její nejlepší singl. V každém případě je pozoruhodné, že byla první ženou, která dokázala umístit v britské hitparádě třináct singlů za sebou. V roce 2008 převzala od královny  „Order of the British Empire“ (Řád britského impéria) a její singl „I Should Be So Lucky“ byl prohlášen za australské kulturní dědictví.

Zdroje
https://de.wikipedia.org/wiki/Can%E2%80%99t_Get_You_Out_of_My_Head
https://www.bunte.de/starprofile/kylie-minogue.html

Info
https://cs.wikipedia.org/wiki/Can%27t_Get_You_Out_of_My_Head

Muzika
https://www.youtube.com/watch?v=c18441Eh_WE

Zpět