Floors Castle

07.07.2013 14:56

Floors Castle
Poznámky o Skotsku

„Scotland´s Largest Inhabited Castle“, největší obydlený hrad Skotska, hlásá informační materiál z řady „Scottish Borders“, jedné ze 32 správních oblastí Skotska na jeho jihovýchodě. V této fázi „Poznámek o Skotsku“ vycházím mnohdy spíš z toho, co jsem „posbíral“ v info-centrech než z vlastní cesty, i když vlastně příliš nemám přehled, co vlastně v hromádce materiálů všechno mám. Pokusím se něco z toho využít k následujícím komentářům.

Hrad postavený Prvním vévodou z Foxburghe v roce 1721, čtu si dále ve skládačce je přístupný návštěvníkům přes 40 let. Restaurace a kavárna na terase, obchůdek, botanické centrum, viktoriánská zahrada, orientace na rodiny, zdarma pro děti do pěti let a dětské menu ve stravovacích zařízeních, řada events (programových událostí) jako zahradnický workshop, Valentine´s, Den matek, Velikoce, hudební „Massed Pipe Bands Day“, golf. Na mapě vidím, že je to nedaleko Kelso v jihovýchodním Skotsku. Základní vstupné osm a půl libry, dalších spousta variant, parkování volné.

Na anglické Wikipedii se dočítám, že se zde točil film Greystoke: Legenda Tarzana, Pána opic (jestli se to tak česky taky uvádí, když tak ať mě fandové opraví), s Christopherem Lambertem v hlavní roli.

https://www.roxburghe.net/floorscastle.html
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/Floors_Castle1.jpg
https://en.wikipedia.org/wiki/Floors_Castle
https://www.trivago.cz/kelso-41981/palaczamekhrad/floors-castle-93639/fotografie-i122336

Zpět