Delfinárium

11.06.2013 15:03

Delfinárium
Poznámky k Mallorce

Pro portrét atrakce, kterou jsou návštěvníci nadšeni, jsem si vypůjčil v jednom blogu (odkaz na něj uvádím dole) text, který má být především komentářem k mému vlastnímu fotoalbu. Sám nevím, co bych v tuto chvíli více o věci psal. A album jsem dal na Rajče narychlo, ještě se k němu budu muset vrátit a asi pár méně kvalitních fotek vyházet.

Toto oblíbené místo se nachází v obci Portals Nous. Autem odbočte z dálnice mezi Palmou a Andratx na sjezdu č.10. Pokud pojedete autobusem, přímo před vstupní branou zastavují všechny autobusy na trase Palma Palma Nova Magalluf. Z Arenalu je možno zajistit si vstupenky s dopravou autobusem, případně s kombinací s lodním výletem.

Na místě vás čekají dvě představení. V delfináriu vás delfíni ohromí svými skoky a jinými kousky ukazujícími jejich inteligenci. Mají nacvičena i taková čísla jako je vyhazování trenéra přes kruhy ve výšce 4 m, "surfování" na delfínech a podobně. Zážitkem pro děti musí být jízda na člunu taženém jedním delfínem. Další delfíni člun nad hlavou dítěte přeskakují! Lachtaní show ve stejném bazéně vás jistě také pobaví.

Po skončení představení se přesunete do jiné části parku, kde uvidíte vystoupení papoušků. Pestrobarevní opeřenci přesahující půl metru jsou rozděleni do dvou týmů a soutěží v rámci "olympijských her" v disciplinách jako šitých pro ně - jízda na kole, oprava pokaženého auta, počítání, tančení a podobně. Pokud budete s dětmi, budou rozhodně nadšené.

Obě představení se během celého dne několikrát střídají, je tedy jedno, kdy přijdete. Rozpis představení je u vstupní brány i na zdech delfinária.

Komplex zahrnuje ještě menší zoo a ohromné akvárium s různými sladkovodními i mořskými živočichy od drobných korálových rybiček až po žraloky. V dalších místnostech následují terária.

Pro děti je zde spousta atrakcí, samozřejmostí jsou bary a restaurace. Po prohlídce parku se hned vedle můžete koupat na pláži. Možná ale dáte přednost procházce luxusním jachetním přístavem, který při své každoroční měsíční dovolené na ostrově navštěvuje i španělský král Juan Carlos s rodinou.

https://malorka.blog.cz/
Zmíněné album
https://jankcelis.rajce.idnes.cz/Vylet_na_Mallorcu_Delfini/

Zpět