Chick Corea / Rendezvous in New York - Origin

11.03.2016 05:32

Chick Corea / Rendezvous in New York - Origin
velikáni světového jazzrocku / Chick Corea X

Pod názvem Rendezvous in New York jsou na YouTube k dispozici minimálně tři či čtyři videa, ani jedno není totožné s dvojalbem stejného názvu z roku 2003, které představuje takový jeden úhrn Coreovy tvorby vůbec (mj. jsou tu záznamy spolupráce s řadou hudebníků jako Bobby McFerrin, Johnem Pattitucim, Miroslavem Vitoušem a mnoha dalšími, jsou zde zásadní skladby atd.).  Na YouTube nedávno přidaná (16. 2. 2016) nahrávka, k níž je pod textem odkaz, tedy první z řečených v sérii, zahrnuté do seznamu na kanále Jazz3+, je 56 minut hudby se souborem Origin, v němž účinkují tito hudebníci: Chick Corea – piano, Avishai Cohen – bass, Jeff Ballard – bicí, Steve Wilson – saxofon, Steve Davis – trombón, Tim Garland – saxofon. Koncert je natočený v malém, ale velice slavném  jazzovém klubu Blue Note v New Yorku (131 West 3rd Street, Greenwich Village). Video je oficiálním streamem Ideal Entertainment Production ve spolupráci s Colossalvision a Chick Corea Productions, jen datum nahrávky se mi nepodařilo zjistit, jestli jsem to nepřehlédl, tak není ani v titulcích.

a jsou zaznamenány tyto skladby:
1. Introduction
2. Hand Me Down
3. Armando's Tango
4. It Could Happen To You
5. Wigwam
6. End Credits

Pod číslem 1 (Introduction) je míněno přivítání posluchačů v malém newyorském klubu (Corea hovoří o „komorní hudbě“ svého druhu), čemuž odpovídají i první tóny samotného klavíru ve skladbě Hand Me Down, k němuž se vzápětí přidají ostatní nástroje, a slyšíme perfektní latinskoamerický jazz. Snad nejen jazzmany musí zaujmout nejen hra Chicka Corey na klavír, ale i třeba sólo na kontrabas ve skladbě Armando's Tango či Tima Garlanda v následující It Could Happen To You. Ale nechám to spíš na posluchačích, objevovat je co.

Záměrně jsem nechal celé zadání odkazu, v němž je obsažena řada dalších videí, které se spustí po přehrání tohoto, a obsahující nahrávky Chica Corey s dalšími soubory New Trio a Chick Corea & Bobby McFerrin Duet.

https://www.youtube.com/watch?v=xTzZUyOGF-A&list=PL5kCjBbUtVeNMEGO2hrdbvUQB8Co4Q0ah&index=1

Zpět