České Budějovice každý den

20.08.2012 15:11

České Budějovice každý den
EXOD 2012

Mám před sebou brožurku s názvem „České Budějovice kadý den / za brány města“, která dává tipy na deset výletů do blízkého okolí města. Některé z nich jsme během našeho EXODu v tomto roce uskutečnili, některé naopak nikoli. „Zkopíruju“ seznam výletů s poznámkou o jejich realizaci, případně dalšími komentáři. Nicméně jednotlivé výlety jsou pojednány v samostatných článcích.

1 České Budějovice (výlet, zvl. čl.)
2 Rudolfov, pěší trasa od autobusu MDH č. 1, 4,5 – 12 km, 19 panelů naučné stezky o historii města a dolování stříbra. Možná delší cesta přes Hlincovu Horu do Dobré Vody s poutním kostelem K. I. Dientzenhofera
3 Hluboká nad Vltavou (výlet, zvl. čl.)
4 Cesta kolem Světa, výlet do Třeboně (nereal.)
5 Pozdrav z Kletě na kometě (výlet, zvl. čl.)
6 Dívčí Kámen, tj. vlakem do Zlaté Koruny, po červené a žluté 13 – 22 km, naučná stezka, možnost pokračovat podél řeky Vltavy do Boršova nad Vltavou, odtud zpět do Budějovic městskou dopravou (nereal.)
7 Na skok do Novohradských hor, tj. Trhové Sviny, Nové Hrady, Hojná Voda, pozoruhodné, 9 – 22 km, červená značka a naučné stezky, autobus
8 Po stopách husitského vojevůdce (výlet do Trocnova,, trasa ale zahrnuje i další místa, Trhové Sviny, Borovany, zvl. čl.)
9 Biblickou krajinou, Římov, Římovská pašijová cesta, Velešín atd.
10 Po Vltavské mokré dálnici (vodácký výlet)

Některé informace se dají najít na webu, např. na adrese
https://www.cb-info.cz/cz/stranky/tipy-na-vylet.aspx

Zpět