Zpráva OECD o českém školství

13.02.2012 22:56

Dlouhodobě odkládám na těchto stránkách své poznámky ke stavu oboru, ve kterém jsem desetiletí pracoval, stejně jako politické komentáře. V tuto chvíli alespoň krátký citát a odkaz na zprávu OECD, zatím nejostřeji formulovanou. Nevěřím příliš, že se ministr školství, podle mého ne nejlepší, jak si myslí Václav Klaus, ale nejhorší, kterého Česko kdy mělo, probere. Ostatně na něm to až zas tak příliš nezáleží. Kdyby to chtěl někdo říci jinými slovy, tak paralelně s tímto textem dávám na stránky parafrázi Erbenovy básně Polednice, výtvor lidové tvořivosti, který ty věci pojmenovává jadrně a srozumitelně.

Úroveň českého školství se stále zhoršuje a příslušný resort pod vedením ministra Josefa Dobeše (VV) tento problém efektivně neřeší.

Odborníci Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) v hodnotící zprávě českého vzdělávacího systému varují před sestavováním žebříčků škol na základě výsledků maturitních zkoušek a srovnávacích testů z 5. a 9. třídy.

"Úpadek schopností studentů je velmi vážný a patří k nejvážnějším mezi vyspělými zeměmi," stojí podle serveru Aktuálně.cz v dokumentu. Celá zpráva v češtině, která vychází z dat z roku 2010, bude zveřejněna až 15. března.

https://zpravy.ihned.cz/cesko-skolstvi/c1-54706650-zprava-oecd-socialisticke-vzdelavani-v-cesku-pretrvava-uroven-klesa

Zpět