Jičínské trojkostelí 2023

21.08.2023 16:08

Trochu mi něco nehrálo, a už jsem si vyjasnil, co. Bylo to lehké přehlédnout zvláště proto, že pojem „jičínské trojkostelí“, respektive koncerty Karolíny Žmolíkové-Cingrošové byly v počátcích spojeny organizačně s KZMJ, tedy Kulturními zařízeními města Jičína. Dnes jsou vystoupení této pěvkyně, dcery Václava Žmolíka, takřečeno zaklesnuty ve dvou samostatných projektech, které se přitom uskutečňují v jednom regionu. Na projekt Ozvěny Francie jsem již v předchozích příspěvcích narazil v jiných souvislostech, stejně tak se mně mihnula na monitoru anotace na vystoupení Karolíny v Recitálu Lubomíra Brabce, tedy vystoupeních lokalizovaných do Jičína, v podobném čase pak je koncert v kostele sv. Jana Křtitele v Újezdě pod Troskami, zatímco v jičínských kostelech sv. Ignáce má proběhnout Svatební košile a sv. Jakuba vánoční mše, to vše v rámci festivalu Hudba z ráje.

Takže shrnuto, v současnosti jde o dva projekty realizované podle určitých představ dvou subjektů a letošní Jičínské trojkostelí, označované v médiích podtitulem „3 koncerty 3 kostely 3 hudební témata“, zahrnuje dva již zmíněné koncerty a jeden třetí, podrobněji (dle allevents.in, doplněno ze stránek města Jičín, viz odkaz dole):

ČERVENEC:
kostel Panny Marie de Salle
13.7. 2023 od 19:00

• SLAVNÉ MELODIE V PODÁNÍ SMYČCŮ - Gentlemen trio
housle: Zdeněk Häckl | viola: Vladimír Krejčí | violoncello: Štěpán Křováček

Nádherné melodie v podání mladého smyčcového tria. Mladí a talentovaní kouzelníci smyčcových nástrojů zahrají melodie slavných skladatelů – W. A. Mozart, A. Dvořák, E. Elgar, A. Piazzola, A. L. Weber, E. Morricone aj.

SRPEN:
kostel sv. Ignáce
10.8. 2023 od 19:00

• OZVĚNY FRANCIE
zobcové flétny, fagot: Jana Vávrová | klavír: Monika Chmelařová | flétny: Anežka Chmelařová | harfa: Karolína Matysová

(podrobnější informace chybějí)

ZÁŘÍ:
14.9. 2023 od 18:00
• RECITÁL LUBOMÍRA BRABCE

kostel sv. Jakuba
kytara: Lubomír Brabec | soprán: Karolína Cingrošová Žmolíková

(podrobnější informace chybějí)

Akce jsou součástí Dovolená v Jičíně.

Více informací? www.jicin.org/dovolena-v-jicine    

Informace na alleevents.in: https://allevents.in/hradec%20kralove/ji%C4%8D%C3%ADnsk%C3%A9-trojkostel%C3%8D-%7C-3-koncerty-3-kostely-3-hudebn%C3%AD-t%C3%A9mata/200024808523224

Zpět