Dvacet let pádu Berlínské zdi

20.01.2011 21:49

Deutschland im Internet

Po více než 28 letech rozděleného Německa padla Berlínská zeď v noci z 9. na 10. listopadu 1989. Historická událost světového významu. Dnes, o dvacet let později, se ohlíží Německo, Evropa a celý svět, aby se mohl podívat do budoucnosti. Pokojná revoluce a pád zdi umožnily najít znovu rovnováhu mezi Západem a Východem.
Zažijte dějiny tam, kde se děly. A odhalte s Německem kousek nové země, kterou se Německo stalo pádem Zdi symbolem nových začátků, naděje a budoucnosti. Staňte se tím, kdo sám přechází hranice a navštivte istmická místa: lipský kostel sv. Miuláše, pás, kudy v Berlíně vedla zeď, řadu muzeí o NDR v Duryňsku nebo legendární Checkpoint Charlie v Belríně a samo hlavní město, které se od znovusjednocení prezentuje ve zcela novém hávu. Německo se stalo zemí bez hranic, která je otevřena návštěvníkům z celého světa. Zemí, která působivým způsobem spojuje minulost, přítomnost a budoucnost, a která Vás srdečně zve k novým zážitkům z historie.

(hrubý překlad následujícího článku)

Nach mehr als 28 Jahren geteiltes Deutschland fiel die Berliner Mauer in der Nacht vom 9. auf den 10. November 1989. Ein historisches Ereignis mit weltweiter Bedeutung. Heute, 20 Jahre später, schauen Deutschland, Europa und die ganze Welt zurück, um nach vorne zu blicken. Durch die friedliche Revolution und den Mauerfall wurden nicht nur Millionen von Menschen vereint, sondern auch Deutschland und das Gleichgewicht zwischen Ost und West neu erfunden.

Celý článek najdete na nížeuvedené adrese:
https://www.deutschland-tourismus.de/DEU/kultur_und_erlebnis/mauerfall.htm


Zpět