Top Events

21.01.2011 00:36

 

Deutschland im Internet

V přehledu článků na stránkách „www.deutschland-tourismus.de“  se uvádějí jako vrcholné události následující:

Mnichov / Oktoberfest
„Říjnová slavnost“ v Mnichově je legendární a světově proslulá. Od poloviny září do začátku října panuje na tradičním stole s bažantem na „Loukách“ (zvl. na Tereziině louce) absolutní výjimečný stav.

Oktoberfest přiláká každoročně miliony návštěvníků z celého světa. Pivní stany jsou všude kam oko dohlédne, slibují pohodovou náladu na celé dva týdny. Pivo se čepuje u lidové muziky a krojů, s buřty a každým myslitelným množstvím piva.

Das Oktoberfest in München ist legendär und weltberühmt. Von Mitte September bis Anfang Oktober herrscht nach dem traditionellen Fassanstich auf der Wies’n der absolute Ausnahmezustand.

https://www.deutschland-tourismus.de/DEU/kultur_und_erlebnis/top_events_tlevents-id1146-fstadt_event_allgemein.htm#top

Český text je hrubým převodem německého článku, který najdete celý na uvedené adrese. Na ní pokračuje článek pamětihodnostmi Mnichova, mnichovskými tématy atd.

Formule 1

„Královská třída“ automobilového sportu si dává rande každoročně na okruhu v Hockenheimu a přitahuje tisíce návštěvníků. O formuli 1 se říká, že klade nejvyšší technické, jízdní a finanční nároky všech závodních sérií na jezdce a konstruktéry. V 18 jednotlivých závodech se bojuje o důležité body, které později mohou přinést jako řidiči, tak celém týmu titul mistra světa.

Die "Königsklasse" des Automobilsports macht jährlich am Hockenheimring halt und zieht tausende Besucher an. Der Formel 1 wird nachgesagt, die höchsten technischen, fahrerischen und finanziellen Anforderungen aller Rennserien an Fahrer und Konstrukteure zu stellen. In 18 Einzelrennen wird um wichtige Punkte gekämpft, die später sowohl dem Fahrer als auch dem Team den Weltmeistertitel einbringen können.

(přeložena pouze úvodní část článku, který po kliknutí pokračuje)
https://www.deutschland-tourismus.de/DEU/kultur_und_erlebnis/top_events_tlevents-id1107-fstadt_event_allgemein.htm

Rýn v plamenech
Když se první sobotu v květnu ponoří tisíce červeně zářících bengálských ohňů pamětihodnosti a promenády na nábřežích mezi Bonnem a Linzem do slavnostní záře světel, je „Rýn v plamenech“.
Na pevnině nebo na palubě šedesáti lodí mohou obdivovat špektákl ohňostrojů v Linci, Remagenu, Lázních Honnef a Bonnu desetitisíce lidí. Celý Rýn je obestřen kouzlem ohně a je doplněn pestrým programem. Skutečný zážitek.

Wenn am ersten Samstag im Mai tausende rot leuchtende Bengalfeuer die Sehenswürdigkeiten und Uferpromenaden zwischen Bonn und Linz in festlichen Lichterglanz tauchen, steht der „Rhein in Flammen“.

V hrubých rysech přeložen celý článek, který je při dalším rozkliknutí doprovázen tématy turismu v Bonnu.
https://www.deutschland-tourismus.de/DEU/kultur_und_erlebnis/top_events_tlevents-id1049-fstadt_event_allgemein2.htm

Stuttgart / Cannstattské vázy

Lidová slavnost v Cannstattu je po mnichovském Oktoberfestu druhá největší pivní slavnost v Německu. Byla založena v roce 1818 jakožto dožínková slavnost, poděkování za úrodu po období nouze. Koná se každoročně koncem září kolem sloupu s plody, vysokého 24 metrů.
Lidová veselice, známá také pod názvem Cannstattské vázy, nabízí po dva týdny pohody ve stanech s kapelami v krojích a atrakcemi venku – s obřím kolem, superlopingy nebo nostalgickým řetízovým kolotočem. Každoročně se sem sjíždí přes pět miliónů návštěvníků.

Das Cannstatter Volksfest ist nach dem Münchner Oktoberfest das zweitgrößte Bierfest Deutschlands. Das jährlich um die 24 Meter hohe Fruchtsäule Ende September stattfindende Fest wurde 1818 als Erntedankfest nach einer Hungersnot gegründet.

Po rozkliknutí nabízí celý článek pokračování turistickými tématy Stuttgartu.
https://www.deutschland-tourismus.de/DEU/kultur_und_erlebnis/top_events_tlevents-id1049-fstadt_event_allgemein2.htm

Šestidenní
Proslulá šestidenní přiláká každoročně více než 125 tisíc diváků do Brém. Vedle spektakulárních duelů  mezinárodních špičkových sportovců se nabízí rovněž velké množství show a zábavy. Šest dní sport,  a zábavy – brémská Šestidenní není pouze zvláštní událost pro přátele razaantníh závodění, která se odehrávají před Vašima očima při rychlostech kolem 70 km v hodině. V areálu čeká návštěvníky geniální směs sportu, show, zábavy a čiré párty. Strhující zážitek

Das berühmte 6-Tage-Rennen zieht jedes Jahr mehr als 125.000 Zuschauer in den AWD-Dome nach Bremen. Neben den spektakulären Radrenn-Duellen internationaler Spitzensportler, wird jede Menge Show und Unterhaltung geboten.

Po rozkliknutí celého článku následuje rozšíření o tematické okruhy turismu v Brémách.
https://www.deutschland-tourismus.de/DEU/kultur_und_erlebnis/top_events_tlevents-id1055-fstadt_event_allgemein.htm

Článek v druhé části pokračuje dalšími „highlights“: Pojednává o Slavnosti muzeí na nábřeží ve Frankfurtu, Skokanských závodech na čtyřech můstcích v Garmisch-Partenkirchen, mezinárodní výstavě Documenta v Kasselu, Rockovému festivalu na Norimberském okruhu a Hanse-Sail, námořní akci v Rostocku.

Zpět