Chick Corea & Gary Burton živě v Petrohradu 2008

14.03.2016 18:05

Chick Corea & Gary Burton živě v Petrohradu 2008
velikáni světového jazzrocku / Chic Corea XXIII

Spolupráce Chicka Corey a Gary Burtona se rozprostírá přes čtyři desetiletí a na YouTube je dokumentována nejen společným albem Hot House z roku 2012, ale záznamem několika koncertů. Prvním z nich jsem se zabýval v minulém příspěvku, pojednával o živém vystoupení v Tokiu v březnu roku 1981. K dalším patří záznam z Jazzových dnů v Burghausen (Jazzwoche Burghausen) v roce 2011, a pak tu máme záznam, který je označen
Chick Corea & Gary Burton - Live in Saint Petersburg 2008.

Toto vystoupení, které se uskutečnilo v legendárním Michajlovském divadle, je ovšem podstatně delší než to předchozí, je rozděleno do dvou částí. Ve srovnání s předchozím i zde zazněly některé skladby, např. La Fiesta či Bud Powell, ostatní skladby jsou ovšem jiné, pokud bychom ovšem prošli setlisty jiných koncertů, zjistili bychom, že celá další řada skladeb se opakuje, tak Love Castle je pravidelně otvírákem koncertu, rovněž Armando´s Rhumba či No Mystery. Na koncertě v kulturním centru Barbican Centre v Londýně, tj. podobně delším jako tento, Corea také zařadil pro sólový klavír Dvě preludia Alexandra Skrjabina (což je ovšem na ruské půdě docela pochopitelné, na jiných koncertech uvádí třeba Bartókovu Bagatelu). Na tomto koncertě nebyla na druhou stranu např. skladba Mozart Goes Dancing, kterou tak chválila recenze na koncertě v Praze. Celý přehled je uveden pod videem na YouTube.
U přiloženého odkazu „setlist.fm“ je super, že lze studovat jednotlivé skladby, byť nejsou nahrány na místě koncertu, ale obvykle při jiné příležitosti.

Info
https://www.setlist.fm/setlists/chick-corea-and-gary-burton-13d6a185.html

Muzika
https://www.youtube.com/watch?v=if6xrd2I-Ok

Zpět