Báječný svět (4)

16.02.2012 23:44

Báječný svět /
Pokračování zajímavých adres, tak, jak mi přišly v prezentaci mejlem od kamaráda.

Věda a technika
Elastický kabel je na světě
Japonská firma předvedla na mezinárodní výstavě Robot 2011 speciální elektrickou šňůru.
Solární komín v Arizoně / projekt
Po celá staletí je využíván princip solárních komínů nebo stoupajícího tepla a přirozeného tahu či rozdílného teplot a tlaků. Když stoupajícímu proudu horského vzduchu postavíte do cesty turbínu, už máte čistý zdroj energie. Zdroj tak čistý, že proti tomu fotovoltaika se svou desetiprocentní účinností je prdlavkou.
robot, který mává křídly jako pták 1
robot, který mává křídly jako pták 2
pavouci mohou vlákna na své oběti také házet
už brzy se děti v autě nebudou nudit 1
už brzy se děti v autě nebudou nudit 2

Vznášedlo. První kusy jsou již objednány u policie a pohraniční stráže. Cena za kus se pohybuje okolo 75 000 dolarů. Přístroj obsahuje nádrž na palivo, která vydrží cca 30 minut provozu. Objednávky budou vyřízeny do osmnácti měsíců.
Pendolino … virtuální prohlídka

Informační technologie
Budoucnost tabletů  / Samsung slibuje něco nevídaného, a to průsvitný displej Amoled, který by mohl změnit kompletně mobilitu řady dalších zařízení.
Tablety / Jak se s nimi pracuje.
Praktický rozcestník zajímavých webových stránek
iPad / informace o něm

Hudba 
Zlatý slavík 2030    Genzer a Suchánek
Kalousek      Peterka & spol. ….. písnička
Zpěváci, zpěvačky …..písničky a texty
Hudební server s nekonečným množstvím hudebních nahrávek známých, ale i neznámých zpěváků. Najetím kurzoru na jednotlivé mini fotky, si přečtete jméno zpěváka. Kliknutím do obrázku otevřete jeho základní skladbu, další skladby jsou pak seřazeny pod právě se přehrávající písní (spustí se sama po načtení). Po dohrání úvodní písně se automaticky spustí skladba na druhém a dalších místech v pořadí. Pokud nenacházíte svého oblíbence mezi stovkami nabízených fotek zpěváků a zpěvaček, tak stačí vepsat jeho jméno do vyhledávací lišty. Chvilku trpělivosti při načítání nabídky, protože seznam je téměř nekonečný.
Přehrávané uzavřete kliknutím na křížek vpravo dole a vracíte se tak zpět do počáteční nabídky. Jsou to všechno nahrávky z YouTube. Fungují i česká jména jako třeba Waldemar Matuška, neb Eva Olmerová, Eva Pilarová a další.
hudební salon…..samé hity z historie…..vyber si rok a klikni…..objeví se JukeBox….a můžeš dále vybírat

Limahl Never Eding Story 1984

Zpět