Vladimír a Adam Mišíkovi

17.10.2014 14:06

Vladimír a Adam Mišíkovi
téma z časopisu Instinkt

Je to těžké pro mladou dívku nebo mladého muže, jehož rodičem je slavný či dokonce kultovní nebo legendární, jak se říká, umělec. Je otázka, zda by se na titulní stranu časopisu vůbec dostal, jak se má onen legendární rodič chovat - když mu bude pomáhat, bude to v očích publika špatně, protože si každý má své místo na slunci vybojovat sám, když ho nechá plavat, bude to rodič necita -, jak se má chovat sám výrostek, vymezovat se vůči otci (myslím, že takhle se předváděla kdysi třeba mladá Kocábová, literárně) či naopak být tím slušňákem, který říká "ano, tati". Navíc média zkreslují, to, co by vyznělo normálně v běžné situaci, se, napsané v textu časopisu, posouvá významem někam jinam právě už tím, že je to přesazené do jiné komunikační roviny.

Není tedy divu, že mám podivný pocit z Adama Mišíka, který drží svého tatínka Vladimíra za rameno a říká palcovými titulky na titulní straně "Promiň, tati...". Třeba to je všechno jinak a "Casanova a objev roku" je docela normální kluk, ostatně to, co říká, zní docela rozumně, evidentně je si vědom toho, že úděl umělce je dřina a přistupuje k věcem zodpovědně. V každém případě má toho ani ne dvacetiletý Adam (nar. 1997) opravdu docela dost za sebou, v sedmi letech si zahrál ve filmu Kráska v nesnázích, následovaly role v Rudém baronovi, U mě dobrý, Takové normální rodince ad., v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Zdivočelá země, Soukromé pasti aj., hraní v kapele The Colorblinds, která byla založena v roce 2008, 2011 vydala pvní album, vystupovala na Rock for People či United Islands, v červnu 2013 získal Českého slavíka už jako sólový zpěvák, vydává svůj debut Parfém.

Zajímavé čtení je v článku/rozhovoru ovšem i o Vladimírovi, zvláště co se týče jeho někdejší nakonec nerealizované šance dostat se na Západ - což je pro jeho syna už samozřejmostí.

https://www.adammisik.cz/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Adam_Mi%C5%A1%C3%ADk

https://www.vladimirmisik.cz/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Mi%C5%A1%C3%ADk
https://kultura.idnes.cz/planetka-misik-01f-/hudba.aspx?c=A140505_222124_hudba_ob

Zpět