Pověst o Nibelunzích a katedrála ve Wormsu

27.07.2011 21:28

U tohoto článku mám trochu zjednodušenou výchozí pozici. Článek, který by byl pendantem k albu fotografií na Rajčeti, ve kterém jsou snímky jedné z nejvýznamnějších katedrál v Evropě, totiž Dómu sv. Petra ve Wormsu, už jsem na těchto stránkách napsal. Jsou tady dokonce články dva, navazující souvislost s pověstí Nibelunzích, jejichž dějištěm tato kulturní oblast je. Všechno je tedy „připraveno“, stačí kliknout dole na příslušný odkaz. Samozřejmě lze rozvádět další souvislosti, nicméně když o tom tak přemýšlím, tak v tuto chvíli bych rád chtěl ještě téma alespoň stručně rozšířit o rozměr autoturistických tras. O nich jsem rovněž v jednom článku psal, nicméně ta, která spojuje Worms s Wertheimem, v článku (viz odkaz dole) není pojednaná. Činím tak tedy dodatečně, i vzhledem k tomu, že se na ní nacházejí některá místa, která jsou rovněž tématy alb na Rajčeti či článků na těchto stránkách, konkrétně Erbachu, Michelstadtu a Miltenbergu.

Odkazy ke článkům o Nibelunzích a Wormsu
https://jan-k-celis.webnode.cz/news/povest-o-nibelunzich-a-rukopis-a-pisne-o-nibelunzich/
https://jan-k-celis.webnode.cz/news/worms/
https://jankcelis.rajce.idnes.cz/Katedrala_ve_Wormsu/

 

Turistické autotrasy
https://jan-k-celis.webnode.cz/news/ferienstrassen-turisticke-autotrasy/

Autoturistická trasa Nibelungů
https://de.wikipedia.org/wiki/Nibelungenstra%C3%9Fe             
Trasa probíhá takto:
https://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Nibelungenstrasse.png&filetimestamp=20070320135858
Worms – Bürstadt – Lorsch – Bernsheim – Lautertal – Lindenfels – Reichelsheim – Erbach – Michelstadt – Miltenberg – Bürgstadt – Freudenberg – Wertheim – (Würzburg)
Nibelungenstraße je německá autoturistická trasa, která prochází Odenwaldem v části příkopu zvaného Rovina horního Rýna (Oberrheinebene) a údolím Mohanu. Je částí Spolkové silnice (Bundesstraße) 47. Je dlouhá asi stodeset kilometrů, u Bensheimu kříží Horskou autoturistickou trasu (Bergstraße), vede středním Odenwaldem dolů do Miltenbergu (v údolí Mohanu) a pak proti proudu do Wertheimu.
Impuls vyšel v roce 1989 ze skupiny Arbeitsgemeinschaft Nibelungen-Siegfried-Straße, která v roce 1989 sdružila 22 menších a větších obcí a jejím záměrem bylo zviditelnit pro turismus místa, nacházející se v oblasti dvou turistických autotras, totiž této a Siegfiedovy. V roce 1990 byl vypracován projekt a v roce 1992 byla trasa vyznačena na příslušných místech.
https://www.region-odenwaldkreis.de/index.php?site=berichte_details&objekt_ID=50

Zpět