Ňáfa Fest 2012 Libuň

22.04.2012 19:17

Až teď si to uvědomuju, ale působí to skoro jako nějaké barokní akronymum či šifra, když by se to napsalo Ňáfa Fest libuŇ, ale asi to tak nebylo myšleno. V každém případě Ňáfa Fest 2012, tedy sedmý ročník rockové přehlídky, měl pestrou sestavu kapel. Z celého programu asi šesti či sedmi kapel jsem slyšel čtyři (plus Smradlavý hračky, které byly někde na začátku, před pár dny na Veselce v Jičíně). Tady teď tedy Samhain z Nové Paky, Karamel Prágl (tak uvedeno na programu), a Silent Session z Turnova. Právě jsem protřídil fotky a dal je na Rajče, k shlédnutí dole na odkazu.

Sokolovna v Libuni je jak dělaná na akce tohoto druhu, o čemž svědčí už skutečnost, že včera, tedy 21. dubna 2012, se zde večer rockové muziky konal už po sedmé. Všichni se dobře bavili dost přes půlnoc. Dobře se bavila i paní starostka, kterou jsem zachytil s pořadatelem Ňáfou. V sále se mihnul i někdejší výborný bubeník jičínského Premiéru (pokračovatele legendárních YBE) Jirka Hřešil, výborné, tedy ne příliš mastné, byly i bramboráky, k jejichž konzumaci Ňáfa vyzýval v době přestavby jeviště mezi kapelami. I on sám byl, myslím, spokojen, protože se mu podařilo, o čem si kdysi, jako malý kluk netroufal ani snít, když jel na pincku do Třtenice na kapelu, která dnes vystoupila na jevišti v Libuni. Karamel byl v loňském roce (2011) na turné po třiceti letech.

Když jsem s Mirkem Kazdou odjížděl z Libuně, říkali jsme si, že i když jsme neviděli a neslyšeli úplně všechny kapely, byl to pro nás muzikantsky pestrý večer, zajímavé panoráma generační a stylové, řada hodně dobrých instrumentalistů a zajímavých pěveckých kreací.

Odkazy
https://bandzone.cz/fan/naficek
https://bandzone.cz/outcry
https://bandzone.cz/samhain
https://bandzone.cz/karamelrock
https://bandzone.cz/silentsession

Stránky, články
https://www.outcry.cz/
https://www.samhaincz.cz/
https://www.karamel.ic.cz/historie.html
https://www.profiart.estranky.cz/clanky/karamel-rock.html
https://www.karamelrock.cz/
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/karamel/prizrak-b-146223
https://www.silentsession.eu/

Nepatrně historie
https://rockmag.cz/kapely/dr.mozse/


 

Zpět