Magdaléna Šestáková

29.11.2014 11:02

Magdaléna Šestáková
hudebníci festivalu ČHD

Kdo by chtěl hledat nějaké informace o klavíristce Magadléně Šestákové na internetu, mnoho by toho nenašel. Rozhodně ne tolik, kolik by odpovídalo skutečnosti, že Šestáková je vynikající interpretka. Při internetových rešerších jsem našel pouze odkaz na vystoupení komorního souboru Bohemia trio, kde Šestáková hraje s Jiřím Šestákem (hoboj) a Liborem Soukalem (fagot) a s Kateřinou Soukalovou Váchovu na Dvořákově festivalu v Liberci, kontakt na ZUŠ Voborského, klávesové oddělení, které informuje o pedagogické činnosti klavíristky, a facebookový profil. Kompaktnější odstavec přebírám z katalogu MHF České doteky hudby, kde Šestáková vystoupí s klavíristou Jaromírem Klepáčem 26. 12. na Novoměstské radnici v Praze.

Magdaléna Šestáková se hře na klavír se věnuje od sedmi let. Studovala ji na Hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze ve třídě prof. Mariana Lapšanského. Umístila se jako druhá na Mezinárodní klavírní soutěži v Košicích a jako první na Mozartovské soutěži Amadeus, kde navíc získala cenu za nejlepší interpretaci W. A. Mozarta. Tím výčet jejích soutěžních úspěchů nekončí, zmiňme kupř. ještě první místo v Mezinárodní klavírní soutěži Virtuosi per musica di pianoforte. Nahrávala a vystupovala pro Český rozhlas a televizi.

https://www.tvrtm.cz/dvorakuv-festival-zavita-take-do-liberce-clanek-11520.html
Bohemia trio (Jiří Šesták – hoboj, Libor Soukal – fagot, Magdaléna Šestáková – klavír) a Kateřina Soukalová Váchová

https://www.zusvoborskeho.cz/kontakty/46-hudebni-obor/61-klavesove-oddeleni/120-magdalena-sestakova.html

https://www.facebook.com/magdalena.sestakova.3

22. 1. 2014 na večeru David Vávra a Šumná města, komponovaném pořadu sestávajícím z vernisáže výstavy Šumné stopy – Šumná města, filmu, jednoho ze série projektu Davida Vávry a Radovana Lipuse, a koncertu, na němž vystoupí Jaromír Klepáč právě s Magdalénou Šestákovou. Budou spolu hrát symfonickou báseň Vltava z cyklu Bedřicha Smetany Má vlast, nikoli ovšem v podobě, jak ji nejspíš známe, ale pro klavír na čtyři ruce.

https://www.nrpraha.cz/program/538/david-vavra-sumna-mesta/

Zpět