Jožo Ráž o Rytmusovi

28.08.2012 13:03

Při listování časopisy v době okurkové sezóny jsem narazil v Instinktu na portrét slovenského zpěváka Jožo Ráže, kdysi dost populárního, později vzbudivšího pozornost svými životními osudy (autohavárie atd.). Názory, u nichž si člověk říká, do jaké míry je to mystifikace a do jaké míry způsob, jak v určité póze mít možnost říci něco, co je, jak se dnes s oblibou říká, „politicky nekorektní“, jsou to „pozoruhodné“, nicméně jsem si v tu chvíli pomyslel, tohle asi bude míti odezvu (byl i to záměr, zviditelnit se?). A taky že ano. Když jsem si dal do vyhledávače výrazy „Jožo Ráž vs. Rytmus“, našel mi několik odkazů. Když odhlédnu od toho, že jeden bulvární deník komentoval Rytmusovou odpověď, jako že nereagoval jako ten drsňák, ale lidsky, a druhý, že reagoval jako typický drsňák, kterým je, ale volil mírnější slova, zasmál jsem se. Samozřejmě, to je úloha bulváru, udělat z čehokoli co největší aféru. Ještě že nenapsali, že jeden druhého držel pod krkem, popřípadě ho ohrožoval střelnou zbraní.
Pod textem jsou ony odkazy. Ať si každý přebere sám, jak to je. V každém případě (a bez ohledu na to, zda to Ráž myslel vážně nebo jako provokaci) mne potěšilo, jak to zpěvák formuloval o rapperovi (viz u příslušnéhoodkazu). A to byl vlastně ten důvod, proč jsem chtěl přičinit onu poznámku do tohoto blogu.

V internetové podobě článku je uveřejněna jen část, ta o Rytmusovi je pouze v papírovém vydání.
https://www.tyden.cz/rubriky/lide/ceske-celebrity/jozo-raz-pro-instinkt-umim-byt-nenormalne-zly_242412.html
Reakce
https://sedmicka.tyden.cz/rubriky/lide/zpevaka-raze-proveri-policie-kvuli-rozhovoru-pro-instinkt_242736.html

https://prask.nova.cz/clanek/novinky/jozo-raz-urazil-rytmuse-a-ten-mu-vraci-uder-buh-uz-te-potrestal-dost.html
https://www.cas.sk/clanok/230154/rytmus-vracia-razovi-boh-a-zivot-ho-uz-vytrestali-dost.html
„Rytmus je obyčajný vyčúraný chlap. Spievať dookola slová ako j...ť a k...t by som tiež dokázal, ale bolo by to pod moju úroveň,“ – takto cituje www.cas.sk Ráže, v Instinktu je to česky a slova „jebať“ a „kokot“ nejsou vytečkované. Prask.nova.cz necituje Ráže přesně, tedy doslovně.

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-svetove-celebrity/179545/jozo-raz-se-zblaznil-chce-postrilet-cinany-policie-ho-posle-na-psychotesty.html

Zajímavé jsou taky argumenty, kterými vysvětlují jednotlivé zdroje Rážovo chování, výroky psychologů a dalších…

 

Zpět