Ed Sheeran / X

16.02.2015 11:14

Ed Sheeran / X
nejnovější alba nonartificiální hudby

Titul posledního alba Eda Sheerana  je velice úsporný. Jediné písmeno či vlastně znak pro násobení „X“. Je tomu tak už podruhé, jeho první album, které odstartovalo hudební kariéru, mělo název „+“. Příběh anglického chlapce, který cílevědomě pracoval, jednoho dne se vydal do Los Angels a tam si ho jednoho večera všiml v baru The Foxxhole zpěvák a komik Jamie Foxx, který mu nabídl nahrávací smlouvu, si můžeme přečíst na stránce české Wiikipedie.  V roce 2012 získal usměvavý zpěvák, pocházející z malého dvanáctitisícového městečka v Západním Yorkshiru, dvě ceny BRIT Awards, jednu z nich za nejlepšího britského zpěváka roku.

Jedna z charakteristik tvorby zpěváka, jehož alba se velmi rychle prodávají, uvádí, že v jeho písničkách se mísí několik hudebních žánrů. Jsou v nich patrné prvky popu, r&b, folku, ale také třeba alternativního hip-hopu. Ed Sheeran se nechává inspirovat umělci, jako jsou kytarista Eric Clapton, písničkář Bob Dylan, ale i jeden z nejslavnějších rapperů vůbec, Eminem. (zdroj zde) Před několika dny vystoupil Ed Sheeran v Tipsport Areně, kam byl jeho koncert přesunut z původního Fóra v Karlíně.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ed_Sheeran
Český komentář k odloženému koncertu a tvorbě Eda Sheerana
https://www.abradio.cz/hudebni-novinky/reporty/10247-koncert-eda-sheerana-se-pro-velky-zajem-presouva-do-tipsport-areny/
https://musicserver.cz/clanek/49695/ed-sheeran-ryan-keen-tipsport-arena-praha-12-2-2015/

Muzika
full album

https://www.youtube.com/watch?v=LsnUWUSWyN8
n. https://www.youtube.com/watch?v=UrmY-b1vxjc
n. https://www.youtube.com/watch?v=fiYVy-1Tv08

Zpět