Dechové kvinteto PKF na Dvořákově festivalu 2016

14.04.2016 08:21

Dechové kvinteto PKF

Nymburk / Kaple sv. Jana Nepomuckého
14. 6. 2016, 18:00

Dvořákův festival 2016

Jiří Ševčík – flétna
Vladislav Borovka – hoboj
Jan Brabec – klarinet
Václav Fürbach – fagot
Jan Musil – lesní roh

Dechové kvinteto PKF je soubor založený sólo hráči dechové sekce orchestru PKF - Prague Philharmonia.

Všichni členové tohoto tělesa jsou laureáty národních i mezinárodních interpretačních soutěží a koncertně působí též jako sólisté nebo hráči v jiných komorních a symfonických tělesech. (ČF, FOK, SOČR, ND).

Dechové kvinteto PKF vešlo do hudebního podvědomí nejen pravidelnými koncerty na českých pódiích, ale i natáčením pro Český rozhlas (kompozice českých skladatelů 20. a 21. století) a též i spoluprácí s Českou televizí (pravidelná spolupráce na adventních koncertech pro ČT).

V srpnu 2013 obdrželo kvinteto již podruhé pozvání na mezinárodní festival „Festival dell Arte“ v polském Wojanowě, kde s velkým ohlasem reprezentovalo českou hudební scénu.

Soubor od svého vzniku v roce 2006 navázal úzkou spolupráci s vynikajícím klavíristou prof. Ivanem Klánským a společně vystoupili na mnoha koncertech pro české i zahraniční pořadatele („Festival dell Arte“ v polském Wojanově)

Soubor se ve svém repertoáru zaměřuje nejen na vrcholné skladby psané pro toto obsazení od období klasicismu, jako např. W. A. Mozart, A. Rejcha, D. Milhaud, V. Trojan, P. Hindemith apod., ale obohacuje svou koncertní činnost i o projekty zaměřené pouze na hudbu současnou, např. pravidelnými koncerty pro PKF - Prague Philharmonia v rámci komorního cyklu Krása dneška.

Na podzim roku 2015 kvinteto absolvovalo úspěšné turné po Španělsku (Burgos, Mellila, Miranda de Ebro ).

Program:

Joseph Haydn (1732–1809): Divertimento B Dur 

Ferenc Farkas (1905–2000): Pět maďarských tanců

Antonín Dvořák (1841–1904): Kvartet F Dur, op. 96
(úprava pro dechové kvinteto D. Walter)

Ediční pzn. Vzhledem k tomu, že texty (vlastní i převzaté), použité jako anotace koncertů, bylo třeba do katalogu Dvořákova festivalu 2016 podstatně krátit, chceme je zachovat na tomto místě v původní (případně i rozšířené) podobě. 

jkč / Materiály ČDH 2016

Zpět