Čtyři články

31.01.2015 13:48

Chci jedním gestem spojit čtyři články z posledních dnů, publikované na těchto stránkách. Ne všechny příspěvky stojí za nějakou mimořádnou pozornost, často to jsou jednoduché informace, ponouknutí, excerpta, poznámky či menší části nějakého většího projektu, které mají smysl až v jeho kontextu. Po intenzívní práci někde jinde v posledních dvou měsících (recenze, fotky aj.) se poněkud nakumulovala energie vytvořit nějaký příspěvek s hutnějším či nechci říkat hlubším či kompaktnějším obsahem. Signálem pro mě při publikaci bývá, že se mě komputer při přenosu ze souboru v něm na stránky ptá, jestli chci nechat data zpřístupněné v tomto objemu pro další aplikace. A důvodem, proč tady vytvářím souborný odkazový článek, je skutečnost, že každý z příspěvků zapadá v mapě stránek někam jinam, dokonce jsem v jednom případě váhal, kam ho zavěsit, protože oborově přísluší na několik míst. Jedná se o tyto příspěvky:

Muppets a Mahna Mahna Na
https://jan-k-celis.webnode.cz/news/muppets-a-mahna-mahna-na/ (hudba a kreslené televizní seriály, příběh jednoho dnes už kultovního popěvku, publ. ve složce Muzika)

Hara-Kiri
https://jan-k-celis.webnode.cz/news/hara-kiri/ (o francouzském satirickém časopisu, který předcházel dnes tragicky aktuálnímu Charlie Hebdo, publ. v Poznámkách a komentářích III)

Jean Michel Guenassia / Vysněný život Ernesta G.
https://jan-k-celis.webnode.cz/news/jean-michel-guenassia-vysneny-zivot-ernesta-g-/ (čtenářská recenze knihy, jejíž titul odkazuje k legendě adorované ve své době levicovou mládeží, revolucionáři a spolupracovníkovi Fidela Castra, publ. ve složce Knížky)

Co do žaludku
https://jan-k-celis.webnode.cz/news/co-do-zaludku/ (excerptum článku Leoše Kyši v Instinktu o dlouhověkosti, publ. ve složce „To není k žrádlu“)

 

Zpět