Barbora Mochowa

08.12.2017 13:16

To jsou někdy souběhy náhod. Procházím si program Valdštejnského imaginária, tedy letošní Divovánoce, program jako vždy skvělý, nabitý, leckteré i větší město by mohlo závidět. Po všech těch jménech, jež si lze přečíst na programech, v závěru večera Les Gars D´en  Bas, dobře odvázaná muzika, která hraje ve Vadštejnské loggii poměrně často, a předtím Barbora Mochowa. To jméno jsem měl teď nedávno v ruce, doslova, dívám se do bookletu nového alba Prvního hoře Křehký mechanismus pozemského štěstí, ano, je tu uvedena u songu Mrtvý obrazy, a myslím, že jsem ji zahlédl i na křestu v Rock Café. A rozpomínám se ještě dále, ano, kapela Sinuhet, (okamžitá) odnož Prvního hoře (založil ji frontman Prvního hoře Milan Urza), kde Barbora zpívala, vzpomínám si na ten uhrančivý hlas z alba Nocturno. A pak ještě další formace, Kaspar Melichar, ze stejné líhně, jen poněkud jiné obsazení.

A nyní vystupuje Barbora Mochowa v Jičíně, zjišťuju, že vlastně dokonce dvakrát, jednou ve Valdštejnské loggii (9. 12. 2017) a o pár dní na předávání Ceny města Jičína (14. 12. 2017).

Ještě si prohlížím stránky zpěvačky, ta úvodní inzeruje sólový projekt, album Waiting for the White Raven, na Soundcloudu si můžeme poslechnout. Stojí to za to, krása! Chvíli pátrám ještě dále, spolupráce s komorním tělesem Unique Quartet, pouštím si také některé jejich prezentace, ano, tak to je dobrá volba. Tak si půjdu ještě něco poslechnout.

https://valdstejnskalodzie.cz/news/502/132/so-9-12-14-00-20-00-DIVOVaNOCE
https://www.barboramochowa.cz/
https://bandzone.cz/sinuhet
https://www.cafevlese.cz/barbora-mochowa-kaspar-melichar
https://www.facebook.com/barboramochowa.music/
https://uniquequartet.cz/uvodni-stranka/
https://thecave.abysszine.com/rozhovory/2015060015-barbora-mochowa-mavnutim-kridel-havranich/

Fotky na Rajčeti
https://jankcelis.rajce.idnes.cz/Barbora_Mochowa_ve_Valdstejnske_loggii

Zpět